Το νεαρό κορίτσι με νοητική στέρηση είχε υπάρξει θύμα εμπορίας προσώπων, από την ίδια την οικογένεια της…

 Η νεαρή ανεβαίνει απίστευτο «Γολγοθά», καθώς χρήσει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, ωστόσο δεν είναι εφικτό γιατί δεν έχει διευθετηθεί η νόμιμη παραμονή της στη χώρα. 
Το θέμα δημοσιεύει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Πολίτης, όπου αναδεικνύει το ζήτημα της επαναθυματοποίησης των θυμάτων, σε ένα πλαίσιο όπου η αλληλοεμπλοκή τριών Υπουργείων (Εργασίας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών) εξωθεί τα θύματα μερικές φορές και σε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που αρχικά έζησαν.Η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύεται από τον ίδιο τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το περιστατικό, προκειμένου να αναφέρει ότι η κοπέλα δέχθηκε ελάχιστες επισκέψεις από τη Λειτουργό Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.
Όπως τονίζεται, δεν έγινε καμιά προσπάθεια μέχρι σήμερα προκειμένου να τοποθετηθεί το θύμα σε κάποιο υποστηρικτικό περιβάλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, το θύμα, λόγω του ότι συναναστρέφεται με διάφορους άγνωστους σε πάρκα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έμεινε έγκυος από άγνωστο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τον πατέρα του παιδιού.
Άλλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν για τα άτομα αυτά, είναι αυτά του κινδύνου της απέλασης, αλλά και εν προκειμένω από κάποιο χειρουργείο, όπως είναι μια άμβλωση ή μια ορθοπεδική επέμβαση.
Όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη κοπέλα έχει υπάρξει θύμα εμπορίας προσώπων, χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης στον σπόνδυλο, επέμβαση η οποία όμως δεν μπορεί να διεξαχθεί λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί ακόμα το ζήτημα της νόμιμης παραμονής της στην Κύπρο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...