Ο δολοφόνος από τον Καναδά ενοχλήθηκε πολύ που τον έπιασαν. Ο Pickton κάθεται στο κελί του μαζί με τον συγκρατούμενό του και φαίνεται να τρώει ενώ του λέει την ιστορία του.

“Ήμουν πολύ απρόσεχτος. Ήθελα να φτάσω στις 50 αλλά ήμουν πολύ απρόσεχτος και δεν τα κατάφερα.” Φαίνεται πως ρίχνει το φταίξιμο στον εαυτό του και πως το ότι ήταν απρόσεχτος ήταν η μόνη σκέψη που υπήρχε στο μυαλό του.Ο Pickton δεν κατάλαβε τότε πως μιλούσε σε έναν αστυνομικό και πως όσα έλεγε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία για να τον βάλουν φυλακή για όλη του τη ζωή.

Ο Robert Pickton σκότωσε 49 γυναίκες και ξεφορτώθηκε τα πτώματά τους με έναν σοκαριστικό τρόπο. Τα έδωσε στα γουρούνια που είχε στην φάρμα του.

Υπήρξαν φορές που έκανε κιμά το κρέας τους, το ανακάτευε με χοιρινό και το πουλούσε σε βιομηχανίες επεξεργασίας κρεάτων. Επίσης, έδινε το κρέας και σε συγγενείς και φίλους, ακόμα και στην τοπική αστυνομία.

Δελέαζε τα θύματά του, που ήταν κυρίως ιερόδουλες από το Vancouver, και τις έφερνε στο σπίτι του. Μετά τις κρατούσε φυλακισμένες, τις βασάνιζε και τελικά τις σκότωνε.

Μόλις τέλειωνε μαζί τους, τις έβαζε στη μηχανή του κιμά ή τις τάιζε στα γουρούνια του. Όταν η αστυνομία τελικά οδηγήθηκε στην φάρμα του, τα γουρούνια δεν είχαν αφήσει κανένα στοιχείο.

Θα είχε γλυτώσει εάν δεν είχαν βρει μία συσκευή για άσθμα που ανήκε σε ένα από τα θύματά του.

Ο Pickton αρνήθηκε να μιλήσει στην αστυνομία και έτσι αναγκάστηκαν να στείλουν έναν αστυνομικό στο κελί του. Αφού μίλησαν για λίγο, άρχισε να του καυχιέται για τα εγκλήματά του.

Υπήρχαν φήμες για χρόνια γύρω από τις παράξενες δραστηριότητές του αλλά κανείς δεν πίστευε πως ήταν αληθινές.

Η αλήθεια όμως ήταν πως ο Pickton ήταν ένας ευκατάστατος κτηνοτρόφος που είχε μία κλίση προς τις ιερόδουλες. Αρχικά είχε επαφές μαζί τους και μετά έβρισκε φρικτούς τρόπους για να τις σκοτώσει.

Το 1997, ένα από τα θύματα κατάφερε να δραπετεύσει αλλά ήταν γυμνή και αιμορραγούσε με αποτέλεσμα η αστυνομία να την θεωρήσει αναξιόπιστη μάρτυρα και δεν τον κατηγόρησαν.

Τελικά οι αρχές έψαξαν μετά από χρόνια την φάρμα του για DNA και βρήκαν δείγματα από 26 διαφορετικές γυναίκες που ήταν αγνοούμενες για πολύ καιρό.

Κανείς δεν το περίμενε. Κανείς δεν είχε καταλάβει πως ζούσε δίπλα σε έναν από τους πιο θανατηφόρους σειριακούς δολοφόνους στην ιστορία.

“Τίποτα δεν τον έκανε ύποπτο. Ήταν ένας ήρεμος αγρότης που κοιτούσε την δουλειά του.”

“Ήταν γνωστό πως έπαιρνε συχνά ιερόδουλες αλλά κανείς δεν έκανε την σύνδεση όταν άρχισαν να αγνοούνται πολλές από αυτές.

Ο  Pickton ήταν μοναχικός τύπος και δεν τα πήγαινε καλά με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι που ερευνούσαν την υπόθεση ήξεραν πως ήταν υπεύθυνος για τις εξαφανίσεις αλλά δεν είχαν στοιχεία για να βασίσουν τις υποψίες τους.

Χρειαζόντουσαν μία ομολογία και γι’αυτό έβαλαν τον συγκρατούμενο στο κελί του. Ο Pickton δεν μπόρεσε να κρατηθεί και άρχισε να καυχιέται για τις δολοφονίες.

Τελικά, το 2007 καταδικάστηκε για 6 δολοφονίες. Υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για άλλες 20 δολοφονίες αλλά αποφάσισαν να μην τα συμπεριλάβουν αφού ήδη είχε καταδικαστεί σε πολλές φορές ισόβια.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των γυναικών που σκότωσε. Δείτε την ομολογία του στο βίντεο που ακολουθεί:

Credit: meaww.com

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
Loading...
loading...