Η 19χρονη Jean Hilliard οδηγούσε προς το σπίτι της, γυρίζοντας από το σπίτι ενός φίλου μια νύχτα. Το αυτοκίνητό της γλίστρησε από τον παγωμένο δρόμο και έπεσε σε ένα χαντάκι. Η εξωτερική θερμοκρασία, ήταν στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Φοβούμενη ότι θα μπορούσε να παγώσει μέχρι θανάτου στο αυτοκίνητο, η Hilliard βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να περπατάει στο δρόμο προς το σπίτι ενός φίλου της που έμενε κοντά.

Τα πόδια της δεν άντεχαν άλλο και κατέρρευσε λίγα μέτρα πριν φτάσει στην πόρτα του φίλου της. Ήταν για άλλες έξι ώρες στις θερμοκρασίες ψύξης, πριν ο φίλος της ανακαλύψει το σώμα της που βρίσκονταν με το πρόσωπο στο χιόνι. Γύρω στις 7 το πρωί, ο Wally Nelson έφευγε για τη δουλειά του όταν ανακάλυψε την Hilliard στο δρόμο. Ο άντρας δεν μπόρεσε να λυγίσει τις αρθρώσεις της Hilliard, έτσι την έβαλε γρήγορα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του διαγώνια και την πήγε στο νοσοκομείο. «Το πρόσωπό της έμοιαζε με φαντάσματος», δήλωσε αργότερα ο Nelson καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν να την σώσουν. Αλλά ήταν πολύ δύσπιστοι για την ανάκαμψή της. Το δέρμα της ήταν πολύ σκληρό, τα μάτια της δεν είχαν καμία ανταπόκριση στο φως και η θερμοκρασία της ήταν πολύ χαμηλή. «Δεν μπορούσα να ανοίξω το στόμα της. Δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι της. Ήταν παγωμένο στερεό σώμα, όπως ένα άκαμπτο κούτσουρο που καλύπτεται με πάγο», είπε ο Δρ George Sather. Η οικογένεια της Hilliard άρχισε να στέλνει αιτήματα για προσευχές και μέχρι τις 9:00 π.μ., περισσότεροι από 30 άνθρωποι προσεύχονταν για την ανάκαμψή της. Ο Sather και οι άλλοι γιατροί, αποφάσισαν να την τυλίξουν σε ένα ζεστό ηλεκτρικό μαξιλάρι θέρμανσης. Και περίπου δύο έως τρεις ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας απόψυξης, άκουσαν κάτι που δεν περίμεναν: έναν καρδιακό παλμό. Σιγά-σιγά, η Hilliard άρχισε να κάνει μικρούς θορύβους και να ανταποκρίνεται στους γονείς της. Η ανάκαμψη της ήταν αργή, με αναπνοές μόλις 12 ανά λεπτό. Σαν θαύμα, η Hilliard συνέχισε να ανακτά τις αισθήσεις της. «Τα πράγματα ήταν κάπως θολά και οι άνθρωποι με ρωτούσαν ποια είμαι και τέτοια», είπε. Η Hilliard είχε ακόμα ένα μακρύ δρόμο μπροστά της. Το κρυοπάγημά της ήταν τόσο σοβαρό, οι γιατροί πίστευαν ότι ο ακρωτηριασμός των ποδιών της ήταν αναπόφευκτος. Αλλά σοκαρισμένοι για άλλη μια φορά οι γιατροί, ανακάλυψαν ότι τα κρυοπαγήματα της εξαφανίστηκαν τελείως. «Ήταν αρκετό να επιβιώσει», δήλωσε ο Δρ Ryan Kelly. «Αυτό ήταν ένα θαύμα. Αλλά το να μην χάσει ούτε ένα δάχτυλο, αυτό είναι αξιοσημείωτο». Η Hilliard πέρασε άλλες έξι ημέρες στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης πριν μετακομίσει σε κανονική αίθουσα. Σαράντα εννέα ημέρες αργότερα, πήγε σπίτι της εντελώς καλά. Πιστεύει ότι η επιβίωσή της οφείλεται στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που έσωσαν τη ζωή της, καθώς και στις προσευχές της οικογένειας και των φίλων.

Credit: liftable.com

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Σχόλια

σχόλια

Loading...
loading...