Η Γαβριέλλα Ουσάκοβα γεννήθηκε στη Ρωσία από αριστοκρατική οικογένεια και ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’30.
Έγινε πόρνη και άσκησε το επάγγελμά της σαράντα χρόνια. Τέσσερις δεκαετίες είναι πολλές για αυτή τη δουλειά, αλλά η Γαβριέλα δεν ήταν μια συνηθισμένη περίπτωση.
Ήταν ιερόδουλη «διότι έτσι γεννήθηκε», όπως έγραψε στη βιογραφία της.
Το 1991 ήταν 75 ετών και ασκούσε ακόμη το επάγγελμά της.
Βρέθηκε στραγγαλισμένη στο διαμέρισμά της στην οδό Μάρκου Ευγενικού, στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Πέθανε αβοήθητη, ενώ ο δολοφόνος της δεν βρέθηκε ποτέ. Τα κίνητρα παρέμειναν άγνωστα και οι εικασίες είναι πολλές.
Η ελληνική κοινωνία της εποχής σοκαρίστηκε από τη βιαιότητα.
Όσοι δεν γνώριζαν τη Γαβριέλλα ανακάλυψαν μια σπάνια προσωπικότητα, που κάθε άλλο παρά ανήθικη ήταν. Στην κηδεία της παρέστησαν ελάχιστοι άνθρωποι και ανάμεσά τους πολλοί πελάτες της. Αγαπήθηκε όμως από πολύ κόσμο και κυρίως το γειτονικό της περιβάλλον.
Τα φώτα της δημοσιότητας απέτρεψαν αρκετούς από το να την αποχαιρετήσουν.
Η Γαβριέλλα, εξαιρετικά μορφωμένη για την εποχή της, γνώριζε πέντε ξένες γλώσσες, κοπτοραπτική, σπούδασε στις Καλόγριες και παρέδιδε μαθήματα Γαλλικών.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 έχτισε το περίφημο διώροφο σπίτι της στη Νεάπολη Εξαρχείων, όπου άρχισε την πολυσυζητημένη καριέρα της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...