Τα ευρήματα των ιατροδικαστών σοκάρουν για το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό στο Γέρι. Το άψυχο σωματάκι του νεογέννητου βρέθηκε σε κάκιστη κατάσταση.

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλα Χαραλάμπους στο έντονα κακοποιημένο και άψυχο σώμα του νεογέννητου, το πολύ δύο ημερών, βρέφους, το οποίο εντοπίσθηκε χθες το πρωί στον ιμάντα διαλογής υλικών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Γέρι.

 

Σύμφωνα με την Αγγελική Παπέτττα, εκ πρώτης όψεως το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό, ενώ όταν πλέον εντοπίστηκε από υπάλληλο του εργοστασίου ανακύκλωσης το σωματάκι του ήταν διαμελισμένο, καθώς είχαν αποκοπεί δύο από τα άκρα του. Αυτό που θα καταδείξουν οι ιστοπαθολογικές και εξετάσεις DNA, οι οποίες προκείται να διενεργηθούν άμεσα, μετά την νεκροψία, όπου πλέον θα καταδειχθεί αν το βρέφος πρώτα θανατώθηκε ή πέθανε και πετάχθηκε στα σκουπίδια σε κάδο ανακύκλωσης, ή αν συνέβη κάποιο άλλο πολύ πιο νοσηρό σενάριο.

Οι εξελίξεις στις έρευνες

Έκκληση απευθύνει η Αστυνομία σε οποιονδήποτε κατέχει οποιαδήποτε πληροφορία που δύναται να βοηθήσει στις έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το παγκύπριο χθες το πρωί.

Συγκλονισμένο από χθες το Παγκύπριο μετά την αποκάλυψη της τραγικής είδησης ανεύρεσης του νεογέννητου, μιας – δύο ημερών βρέφους, θηλυκού γένους, στον ιμάντα ανακύκλωσης σκυβάλων στο Γέρι, με τις Αρχές να βρίσκονται μεν στο σκοτάδι, αλλά να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρουν την άκρη του νήματος.

 

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι οι δύο είναι οι πτυχές της διερεύνησης αυτής της τραγικής υπόθεσης, από τη μια, η ποινική διερεύνηση και από την άλλη η ανθρωπιστική πλευρά του θέματος.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης απηύθυνε έκκληση ώστε να δοθεί στην αστυνομία η οποιαδήποτε πληροφορία, προκειμένου να τύχει αξιοποίησης.

Η νεκροτομή διενεργείται σήμερα από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλα Χαραλάμπους, οπότε θα δοθούν και συγκεκριμένες απαντήσεις, αναφορικά με τα εμφανή τραύματα στο άψυχο κορμάκι του μωρού, όπως επίσης και για το αν το βρέφος αφέθηκε νεκρό στον χώρο ανακύκλωσης ή αν μεταφέρθηκε εκεί με απορριμματοφόρο όχημα, υφιστάμενο κατά την μεταφορά του τις εκδορές.

Εξάλλου, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως οι Ανακριτές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, εξετάζεται και υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακαλούθησης, ειδικά του εργοστασίου διαλογής και επεξεργασίας ανακυκλώσιμων απορριμάτων, το οποίο μάλιστα σήμερα θα παραμείνει κλειστό ένεκα των υπό εξέλιξη ερευνών, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία και να διαμορφωθεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Σε τέτοιες υποθέσεις, οι οποιεσδήποτε πληροφορίες έχουν σημασία, τόνισε ο Εκπρόσωπος, προκειμένου να αξιολογηθούν σχετικές μαρτυρίες.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, γίνονται εξετάσεις σε Νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές για το πού γέννησε η μάνα το άτυχο βρέφος, ωστόσο ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο το βρέφος να γεννήθηκε εκτός νοσοκομειακού χώρου και εν συνεχεία η μητέρα ή οποιοσδήποτε άλλος να το πέταξε στα σκουπίδια.

Πηγή: Newsit.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...