Η ανοργασμική γυναίκα μπορεί να αποκτήσει οργασμό αν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικό χάπι;

Σχετική εικόνα

Το χάπι γενικά δεν επηρεάζει την οργασμική ικανότητα της γυναίκας, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να βοηθήσει ψυχολογικά όταν η έλλειψη του οργασμού συνδέεται αιτιολογικά με αναστολές της γυναίκας που προκαλούνται από το φόβο της για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Αποτέλεσμα εικόνας για orgasm

> Η γυναίκα που δεν κατορθώνει οργασμό κατά την επαφή, αλλά έχει κλειτοριδικό οργασμό έχει πρόβλημα;

Η γυναίκα θα μπορούσε ίσως να απολαμβάνει το σεξ και με μόνο κλειτοριδικό οργασμό, δεδομένου ότι η βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη οργασμού, ανεξάρτητα από τον τρόπο, τη θέση και τη στάση που αυτός επιτυγχάνεται. Πολλές φορές ο άντρας είναι αυτός που δημιουργεί ανησυχία ή πρόβλημα, όταν δεν μπορεί να οδηγήσει τη σύντροφό του σε κολπικό οργασμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για orgasm

> Η γυναίκα που δεν έχει οργασμό είναι ψυχρή;

Η χρησιμοποίηση του όρου «ψυχρή» ή «ψυχρότητα» για τη γυναίκα που δεν κατορθώνει να φτάσει σε οργασμό είναι ανεπιτυχής, κι αυτό γιατί αφ’ ενός ο όρος δεν προσδιορίζει συγκεκριμένη σεξουαλική δυσλειτουργία και αφετέρου είναι άδικος για τη γυναίκα. Είναι σαφές ότι η ανοργασμική γυναίκα δεν είναι απαραίτητα «ψυχρή». Η έννοια της ψυχρότητας ενδεχομένως να είναι η γενικότερη, αλλά όχι απαραίτητα καθοριστική για το πρόβλημα. Είναι άλλωστε δυνατόν η ανοργασμική γυναίκα να έχει ερωτική επιθυμία, διέγερση και ύγρανση του κόλπου.

πηγη

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...