Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα νέο είδος διαφήμισης στο λειτουργικό Windows 10, ενώ προσπάθησε να… «χρυσώσει το χάπι».

Όσοι χρησιμοποιούν ήδη τα Windows 10, μάλλον θα έχουν συνηθίσει να βλέπουν διαφημίσεις σε λειτουργικό σύστημα, στο μενού Start ή στον File Explorer. H Microsoft φυσικά δεν ονομάζει τις διαφημίσεις «διαφημίσεις» και τις «σερβίρει» σαν «προτάσεις».

Κάτι ανάλογο έγινε και αυτή τη φορά, καθώς η Microsoft διαθέτει στους προγραμματιστές εφαρμογών έναν νέο τύπο διαφήμισης, που αναφέρει ότι θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στο χρήστη. Τις ονομάζει Playable Ads και μάλλον έχετε δει κάτι αντίστοιχο ήδη σε αντίπαλες πλατφόρμες, όπως το Android και το iOS.

Αυτή η νέα μορφή διαφήμισης είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό για την ώρα, αλλά η Microsoft αναμφίβολα επιζητά να τη διαθέσει σε όλους τους προγραμματιστές που επιθυμούν να την συμπεριλάβουν στις εφαρμογές τους, οι οποίες δημοσιεύονται στο Windows Store.

Η Microsoft αναφέρει:

«Τα Playable Ads είναι ένας εντελώς νέος τρόπος για να αλληλεπιδρούν οι τελικοί χρήστες με τις διαφημίσεις και τις εφαρμογές. Με αυτές τις διαφημίσεις, οι τελικοί χρήστες δεν θα εγκαταλείπουν ποτέ την τρέχουσα εφαρμογή. Το κλικ στη διαφήμιση θα οδηγήσει σε μια inline επεκτάσιμη εφαρμογή streaming: για τρία λεπτά, ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με την εφαρμογή σαν να είναι ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή τους.»

Δυστυχώς, σε σύγκριση με τις άλλες διαφημίσεις που βλέπετε στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, αυτές που παίζονται δεν μπορούν να αποκλειστούν, επειδή είναι σε επίπεδο εφαρμογών και την απόφαση εμφάνισής τους ή όχι την έχει μόνο ο προγραμματιστής της κάθε εφαρμογής.

Πηγή: secnews.gr

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...