Το Audi RS2 Avant ήταν ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που παρήχθη από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi, από τον Mάρτιο του 1994 έως τον Ιούλιο του 1995. Βασίστηκε στο Audi 80 Avant (station wagon) και ήταν τότε η ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση της παλέτας του μοντέλου. Επίσης, ήταν και το πρώτο χρονολογικά μοντέλο της εταιρείας που χρησιμοποίησε το ακρωνύμιο «RS».

Εξελίχθηκε από κοινού με την Porsche, με αποτέλεσμα να αναφέρεται συχνά και ως Audi – Porsche RS2 Avant. Κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Στουτγκάρδη, σε μόλις 2.891 αντίτυπα. Σήμερα θεωρείται ως κλασικό μοντέλο, με μεγάλη ζήτηση και υψηλές τιμές ως συλλεκτικό.

Το RS2 διαθέτει το ίδιο αμάξωμα με το 80 Avant. Λόγω όμως της συνεργασίας της Audi με την Porsche, χρησιμοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία από μοντέλα της δεύτερης.

Οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών Carrera Cup προερχόταν από την Porsche 911 και για την ακρίβεια από τη γενιά Porsche 964, με ελαστικά διαστάσεων 245/40, ενώ οι καθρέφτες και οι προφυλακτήρες ήταν στο στιλ της Porsche 993

Στο πίσω μέρος, η θέση για την πινακίδα μεταφέρθηκε χαμηλότερα στον προφυλακτήρα από την πίσω πόρτα, όπου τοποθετήθηκε μία ανακλαστική λωρίδα κατά μήκος της. Το αμάξωμα χαμήλωσε κατά 40 χιλιοστά σε σχέση με το 80 Avant, λόγω της βελτιωμένης ανάρτησης.

Στη γριλια και στο πίσω μέρος τοποθετήθηκε νέο σήμα RS2 όπου αναφερόταν και το όνομα «Porsche». Βελτιωμένα ήταν και τα φρένα, τα οποία ήταν τετραπίστονα και προέρχονταν από την Porsche 968 Clubsport.

Κινητήρας και μετάδοση

Το μηχανικό σύνολο του RS2 βασίστηκε σε αυτό του Audi S2. Ο κινητήρας είναι πεντακύλινδρος σε σειρά (I5) 2.2 λίτρων, 20-βάλβιδος με τούρμπο. Η Porsche έκανε τις απαραίτητες βελτιώσεις ώστε να αυξηθεί η απόδοση του κινητήρα.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν μεγαλύτερο τούρμπο, μεγαλύτερο intercooler, μπεκ ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμου μεγαλύτερης παροχής, πιο ελεύθερα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, ενώ επανασχεδιάστηκαν και οι εκκεντροφόροι. Αποτέλεσμα όλων αυτών των αλλαγών, ήταν η αύξηση της ισχύος στους 315 ίππους, από 230 στο S2.

Σε ότι αφορά τη μετάδοση, γινόταν μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων από το S2, με ενισχυμένη την πρώτη σχέση λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του κινητήρα. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχόυς, μέσω της τετρακίνησης quattro.

 

 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...