Δικαστική απόφαση επιβάλει στο Facebook να καταβάλει 500 εκατ. δολάρια σε εταιρεία ανάπτυξης video games, που υποστηρίζει πως ο κολοσός “πάτησε” σε δικό της κώδικα για να αναπτύξει τη νέα της εφαρμογή Oculus VR

οσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να καταβάλει, μετά από δικαστική απόφαση, το Facebook στην εταιρεία Zenimax, η οποία κατηγορεί την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι χρησιμοποίησε παράνομα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας που είχε αναπτύξει η ίδια.

Οι ένορκοι αμερικανικού δικαστηρίου αποφάνθηκαν ότι η θυγατρική εταιρεία του Facebook, Oculus VR χρησιμοποίησε για την ανάπτυξη του σετ εικονικής πραγματικότητας Rift κώδικα ο οποίος ανήκει στην εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Zenimax.

Σε ανακοίνωσή της η Oculus αναφέρει ότι είναι «απογοητευμένη» και σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Το πνευματικό τέκνο του Ζούκεμπεργκ φαίνεται πως χτίστηκε πάνω σε ξένη τεχνολογία και έτσι, ο κολοσός καλείται να καταβάλει αποζημίωση.

Στην αγωγή της κατά του Facebook, η ZeniMax προβάλει τον ισχυρισμό ότι η τεχνολογία προβολής περιεχομένου σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality – VR) είναι ουσιαστικά δικό της προϊόν και εκλάπη όταν πρώην εργαζόμενοί της προσχώρησαν στην Oculus. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται ο Τζον Κάρμακ, μετέπειτα CTO της δεύτερης. Είναι ο πρώτος που κλήθηκε να καταθέσει, με τη ZeniMax να καταγγέλλει ότι εκείνος και άλλα πέντε άτομα παραβίασαν τη συμφωνία εμπιστευτικότητας και μετέφεραν τεχνογνωσία και άλλες πληροφορίες, κρίσιμες για την ανάπτυξη του συστήματος VR προβολής της Oculus.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι ένορκοι του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ντάλας αποζημίωσαν τη Zenima

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι ένορκοι του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ντάλας αποζημίωσαν τη Zenimax με το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για παράνομη χρήση των πνευματικών μας δικαιωμάτων και των εμπορικών μας σημάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρόμπερτ  Άλτμαν, παρά το γεγονός πως η εταιρία είχε υποβάλει αγωγή για 2 δισ δολάρια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η υπόθεση αυτή επισκιάζει τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Facebook, τα κέρδη του οποίου υπερδιπλασιάστηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 53% των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 αναμένεται να φτάσει τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες.

 

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...