‘Οταν ο ΄Ηλιος και το Φεγγάρι συναντηθηκαν για πρώτη φορα,ερωτευτηκαν τρελά ο ένας τον αλλον.Τότε ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, και αποφάσισε ότι ο ήλιος θα φωτίζει την ημέρα και το φεγγάρι το βράδυ, αναγκάζοντάς τους να ζουν χωριστά.
Οι δύο ήταν πολύ λυπημένοι όταν συνειδητοποίησαν ότι ποτέ δεν θα συναντηθούν και πάλι.Τότε ο Θεός τους κάλεσε και τους είπε: “. Δεν πρέπει να είσαι λυπημένος θα φωτίζεις τα βράδια, εραστές θα τραγούδουν και ποιήματα θα γράφουν και συ ήλιε,θα είσαι το πιο σημαντικό από τα αστέρια, θα φωτίζεις τη Γη κατά τη διάρκεια της ημέρα, και θα δίνεις ζεστασιά στον άνθρωπο και απλή παρουσία σου θα κάνει τα λουλούδια να ανθίζουν και θα κάνεις τους ανθρώπους ευτυχισμένους.
Αλλά η Σελήνη ήταν ακόμα λυπημένη, . Ο Ήλιος ήταν σε μεγάλο πόνο για τη μελαγχολία της Σελήνης.ζητήσε μια χάρη στον Θεό: «Κύριε, σε παρακαλώ, αυτή είναι τόσο εύθραυστη, δεν μπορεί να σταθεί στη μοναξιά …».
Και έτσι ο Θεός δημιούργησε τα αστέρια για να κρατήσουν συντροφιά με το φεγγάρι. Χαμογέλασε λίγο αλλά ακόμα δεν ήταν αρκετό.
Η επιθυμία του Θεού ήταν ότι το φεγγάρι θα πρέπει πάντα να είναι πλήρης και φωτεινό, αλλά δεν μπορούσε, και κάθε νύχτα να περιοριζόταν.
Τότε ο Θεός που είχε συμπόνια για τους δύο εραστές, εφηύρε την έκλειψη.
Σήμερα, Ήλιος και η Σελήνη ζουν περιμένοντας αυτή τη στιγμή, η μόνη φορά που έχουν τη δυνατότητα να αγαπούν ο ένας τον άλλο.
Στη συνέχεια, ο ήλιος κρύβει το φεγγάρι και ξαπλώνει δίπλα του.
Η λάμψη της έκστασης τους είναι τόσο μεγάλη που τα ανθρώπινα μάτια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την έκλειψη μπορεί και να μας τυφλώσει για να δούμε τόση αγάπη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...