Ντροπή νιώθει κάποιος για την κυβέρνηση μας και το ανάλογο υπουργείο, που έχει θεσπίσει συγκεκριμένη ύλη για να διδάσκεται στα σχολεία, μια ύλη που -μάλλον- την έχουν προσαρμόσει στην “αριστερή” ιδεολογία που υποστηρίζουν, στην οποία το τρίπτυχο θρησκεία-πατρίδα-οικογένεια δεν ισχύει.

Όπως πληροφορηθήκαμε, τα πάνω κάτω έχουν γίνει στα σχολικά βιβλία του Δημοτικού. Εξηγούμε αμέσως με παραδείγματα για να καταλάβετε.

Στο νέο ανθολόγιο υπάρχει κείμενο υποδοχής που αναγράφει ότι την δασκάλα ή τον δάσκαλο τα παιδιά πρέπει να την/τον προσφωνούν με τον μικρό όνομα και όχι “κύριο” ή “κυρία”. Παντελής έλλειψη σεβασμού δηλαδή. Συνεχίζουμε.

Λαμπρή. Βλέπουμε ποιηματάκια που αναφέρονται σε τσουρέκια και κουλούρια, πουθενά αναφορά τι γιορτάζεται. Επιπλέον, σε βιβλίο της Γ’ Δημοτικού υπάρχει η εξής φράση για τον Επιτάφιο: “περάσαμε όλοι από κάτω – να πώς παίζεται, το περνά περνά η μέλισσα”. Συγκρίνουν τον Επιτάφιο με ένα παιδικό παιχνίδι.

Επίσης, υπάρχουν ελάχιστες αναφορές σε ήρωες του 1821, όπως και στον Μέγα Αλέξανδρο.

Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Αναφορές σε παιδεραστία. Ένας 25χρονος ερωτευμένος με μια 12χρονη. Η ανώμαλη αυτή ιστορία σε βιβλίο του Γυμνασίου.

Λίγα μόνο από τα παραδείγματα…

Σχόλια

σχόλια

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
loading...